Thursday, December 6, 2018

OOTD: TAILORING MODE ON


Today I'm wearing:

Linea outfit (Autumn/ Winter collection)
Mali shoes (old)

Look at Vibe to look Your best
Love,
E

Wednesday, December 5, 2018

VELVET CHIC


Today I'm wearing:

Rosica Mrsik dress (Velvet collection)
Marwell by Caci Pakovska boots

Photography: Kosta Stamatovski
Styling: MissUrbanVibe
Hair done by: Studio Pretty Woman

Look at Vibe to look Your best
Love,
E

Tuesday, November 27, 2018

COLOR CURIOSITY

Today I'm wearing:

Max&co parka
Max&co dress
Mango pumps
Tesoro Skopje jewelry

Make up: MAC Cosmetics Skopje

Photography: Kosta Stamatovski
Styling: MissUrbanVibe

Look at Vibe to look Your best
Love,
E

Thursday, November 15, 2018

#TBT PHOTOS FROM FASHION WEEKEND SKOPJE
On this set I'm wearing: 
Rosica Mrsik Blake dress
Alshar fashion Grace collection dress 
Jewelry Tesoro Skopje
Make up MAC Cosmetics Skopje

Photography: Bratot Stamatovski

Look at Vibe to look Your best
Love,
E

Wednesday, November 14, 2018

CHASING THE AUTUMN SUN


Искористете ги последните сончеви и не толку студени денови за комбинации од лелеави блузи и шик црни панталони, кои за мене се вечна класика и сметам дека секоја девојка во својот шкаф, треба да има барем неколку пара црни панталони. 

Оваа комбинација е соодветна за на работа, за кафе со пријателките, за на ручек со момчето или пак во комбинација со патики, за долги есенски прошетки. Доколку истата ја носите на некаков јавен настан, искомбинирајте ја со впечатливо палто и чевли со уште повисока потпетица или чизми до глужд. 

Накит не е задолжителен бидејќи блузата сама по себе е декорирана, бидејќи во горниот дел има преубав карнер кој ја следи линијата на рацете. Ако веќе се одлучите да ставите накит, тоа нека бидат еден пар невисечки обетки.  
Today I'm wearing:

Linea blouse
Linea pants
Mali shoes
Armani exchange sunglasses 

Look at Vibe to look Your best
Love,
E