BLONDME DETOX TREATMENT WITH SCHWARZKOPF PROFESSIONAL



Да се има руса коса е сериозна инвестиција. Без разлика дали имате руси прамени, балајаж или целосна руса боја на косата, подеднакво мора да и пружите нега и да инвестирате во нејзиното здравје, бидејќи постојат повеќе фактори кои работат против вашата руса боја на косата. Загадувањето на средината во која живееме, сонцето, влажноста на воздухот, летно време солта, хлорот од водата се само дел од штетните влијанија кои ја прават сува, оштетена и работат против нејзиниот здрав изглед.

Секојдневните работни обврски и стресот, исто така многу влијааат на косата, посебно на скалпот, коренот и бојата. И не само стресот, кај мене дополнително, поради мојата ангажираност на блогот косата ми е многу подложна на отетување од фен, пегла за коса и производи за нејзино стилизирање. Тука е и постојаното боење, бидејќи ние блондинките, нели, никогш не сакаме да пуштиме и да трпиме и милиметар црн корен. Освен тоа, животот во Скопје, поради загаденоста на воздухот во него и тврдата вода дополнително придонесува за нејзино поголемо оштетување.


Знаејќи ги сите овие факти, во консултација со мојот фризер Дарко Петковски (Hairhouse) решив да ја сменам секојдневната нега и внимателно да ги одберам производите со кои ќе го правам тоа. На мое задоволство, косата ја доверив во рацете на тимот на Schwarzkopf professional кои се погрижија да ја добијам соодветната нега која ми беше потребна во моментот кога ја договоривме оваа соработка.  


Во тој периодот, кога ги договаравме третманите за коса, не бев фарбана скоро три месеци, и од ладна нијанса на руса, во моментот имав жолто-руса коса, со десетина сантиметри темен корен од мојата природна кафена боја на коса. Тргајќи од оваа состојба на мојата коса, со тимот на Schwarzkopf professional се договоривме првенствено да го пробам нивниот нов третман за коса Blondme detox. Морам да признаам дека имав мала доза на скептичност пред да го направиме третманот, бидејќи мислев дека ќе резултира како и сите други производи за коса кои ги имав пробано: добри, но не со впечатливи резултати и вау ефект. 
Сепак, решив да му дадам шанса на третманот бидејќи што повеќе дискутиравме за мојата состојба на косата, се повеќе ме убедуваа дека заклучокот донесен врз база на други производи ми е погрешен. Знаете, кога не сте доволно компетентен да донесете одлука, сепак, најдобро е да ги послушате професионалците кои си ја знаат својата работа и производите.

Стигнуваме до денот кога кога го направивме третманот. Се сеќавам дека беше ветровито утро и еден од оние денови кога беше загадено во Скопје. Со мојот колега Коста се најдовме во просториите на академијата на Schwarzkopf professional каде не пречека Александра. За да биде поверодостојна целата оваа приказна направивме пред и потоа фотографии од бојата и состојбата на мојата коса. На самата фотографија може да се види дека косата ми е оштетена при врвовите и бојата од платинеста руса ми е жолта руса.

Во што се состои и како се нанесува третманот
Blondme Detoxifying System во себе содржи доза на чист витамин Ц, кој ја штити косата и ја прочистува бојата, амино киселини кои ја зајакнуваат, јаболкова киселина која и прави детокс и семе од моринга кое како состојка помага за раст на косата и нејзино обновување. Тоа е третман чија текстура е прашкаста и за да може да се нанесе на косата, работи на принцип на соединување со дополнителен производ, во мојот случај со Blondme Keratin Restore Bonding маска за коса. 



Се мешаат двата производи и се нанесуваат на косата идентично како и кога ја бојадисувате, ја делите прамен по прамен и нанесувате по целата нејзина должина. Се остава да делува 15-тина минути и се измива со шампон за коса, во мојот случај со Blondme Keratine Restore шампонот за коса. Косата на крајот се суши и се стилизира онака како што ја носите. Ова е салонскиот детокс третман, кој е различен од оној кој можете да го направите по дома. 



Впечатоци од третманот
Не само што добив вау ефект, туку бојата на косата никогаш не ми била толку чиста и сјајна, дури ни кога ми е тазе бојадисана. Целиот ефект е сосема очигледен, и на прв поглед и на допир со рака. Косата е мека, еластична, лесна и лелеава. Благодарение на Blondme третманот за детоксификација, бојата на мојата коса буквално оживеа. Интересно е тоа што и покрај фактот што не бев фарбана три месеци, сите добија впечаток дека сум ја фарбала косата и промената на бојата беше повеќе од очигледна. Сите присутни бевме затекнати од ефектот на третманот. На моменти не можев да престанам да си зјапам во косата бидејќи досега, ја немав видено во ваква состојба.


Ефекти од третманот
  • Ги измива тешките минералите и другите остатоци од тврдата вода
  • Ја зајакнува косата одвнатре кон надвор
  • Ја враќа свежината и сјајот благодарение на чистиот Витамин Ц
  • Прави длабока детоксикација и вашата руса коса веднаш ја освежува и ја прави поздрава.


За кого се препорачува
Го препорачувам третманот на сите блондинки кои ја делат страста за убава и негувана руса коса, на сите кои се трудат да ја задржат бојата, свежината и сакаат да се изборат со влијанијата од секојдневното загадување и тврдата вода. Сега конечно има третман чијашто експертиза одговара на сите овие потреби на блондинките.

Blondme detox третман во домашни услови
Детокс третман на косата може да направите и дома со користење на Blondme Detoxifying System Purifying Bonding шампон и Blondme Detoxifying System Bi-phase Bonding & Protecting спреј.

Овој пост е во соработка со Schwarzkopf Professional. Текстот и мислењето се комплетно мои, донесени од искуство при користење на производите. 

Look at Vibe to look Your best
Love,
E

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. It's a really unique and informative article. Great work! Much appreciated, keep posting many more…. I added it to my bookmark website list and will be checking back in the near future ..... Massage Chair

    ReplyDelete
  3. It's a really unique and informative article. Great work! Much appreciated, keep posting many more…. I added it to my bookmark website list and will be checking back in the near future ..... Massage Chair

    ReplyDelete
  4. e and informative article. Great work! Much appreciated, keep posting many more…. I added it to m

    먹튀검증

    ReplyDelete
  5. nformative article. Great work! Much appreciated, keep posting many more…. I

    카지노사이트

    ReplyDelete
  6. que and informative article. Great work! Much appreciated, keep posting many more…. I added it to my bookmark webs

    먹튀검증사이트

    ReplyDelete
  7. informative article. Great work! Much appreciated, keep posting many more…. I added it to my

    토토사이트

    ReplyDelete
  8. rmative article. Great work! Much appreciated, keep posting ma

    파워볼총판

    ReplyDelete
  9. Wow! This could be one of the most useful blogs we have ever come across on thesubject. Actually excellent info! I’m also an expert in this topic so I can understand your effort. plumber in frisco tx

    ReplyDelete
  10. Beside cleaning channel pipes, a channel cleaning administration can likewise alarm you of other potential issues in your funneling framework like a spilling pipe where garbage can enter and debased your water. unblock drain

    ReplyDelete
  11. Hey, was für ein brillanter Beitrag, auf den ich gestoßen bin und glauben Sie mir, ich habe seit einer Woche nach dieser ähnlichen Art von Beitrag gesucht und bin kaum darauf gestoßen. Vielen Dank und werde nach weiteren Beiträgen von Ihnen suchen. rohrreiniger münchen

    ReplyDelete

Post a Comment