Skip to main content

Posts

Featured

ШТО ЌЕ НОСИ КРАЛСКОТО СЕМЕЈСТВО НА КРУНИСУВАЊЕТО НА КРАЛОТ ЧАРЛС III

По 70 години Вестминстерската опатија ќе биде сведок на крунисувањето на идниот Крал, Чарлс. На свечената церемонија ќе присуствуваат 2200 гости, припадници на Кралското семејство, Претседатели на држави, јавни личности и функционери, каде Чарлс ќе стане 40-тиот Суверен во Британија. Сите кои редовно го следат мојот блог, знаат дека сум фан на ваквите ројалти традиции па затоа денес овој пост е посветен токму на церемонијата на крунисување која се случува денес.  Крунисувањето е тесно врзано со традицијата на Британија, но Принцот Чарлс покажа дека е нетипичен и модерен во своите ставови и убедувања. Со церемонијата сакал да ги истакне неговите филантропски интереси, кои се поврзани со еколошката одржливост, и модерниот поглед на религиозно и етички разновидна Британија.  Еден од начините на кој овие промени ќе бидат највидливи е модата на самата церемонија. Знаете дека за секој јавен настап, настан и пригода постои моден бонтон кој Кралското семејство и сите кои се поканети на истиот

Latest Posts

BELLA CIAO!

АВАНТУРИТЕ НА МИСС Е ВО АНТАЛИЈА

ПРОЛЕТЕН БОХО ШИК

ПРОЛЕТНИ ТРЕНДОВИ: ЦВЕТЕН МИДИ ФУСТАН И ШИК МАНТИЛ