COMMITTED- ECO COLLECTION BY MANGO


Компанијата MANGO ја лансираше новата Mango Committed, женска и машка колекција чии што парчиња се произведени од одржливи еко-материјали. Линијата содржи 25 женски парчиња во минималистички стил, иновативни форми и различни волумени. Материјалите кои се користат во колекцијата се еко-пријателски: органски и рециклиран памук, рециклиран полиестер и Tencel ® и истите се обоени во еколошки бои во неутрални нијанси. 
Сите еко освестени вљубенички во модата ќе можат овие парчиња да ги купат и кај нас во продавниците на MANGO во ГТЦ и Сити мол во текот на месец март.  

MANGO has launched a capsule of minimal garments defined by cutting- edge shapes and outstanding volumes that infuse modern spins. The collection is made out of environmentally- sensitive fabrics such as organic and recycled cotton, Tencel ® and modal combined with lower- impact dyes in a neutral palette to create a timeless and fashion forward collection.     


Look at Vibe to look Your best
Love,
E

Comments